23 Mart 2013 Cumartesi

The Chaser (Chugyeogja)


Film  2008 Güney Kore yapımı fakat ülkemizde 2010 senesinde gösterime girmiş. Orijinal adı :Chugyeogja.
İngilizce ve netteki öncelikli olarak bulmak istiyorsanız:The Chaser. Dilimize "Ölümcül Takip" olarak çevrilmiş.Film tür olarak gerilim,aksiyon,suç,cinayet olarak nitelendirilebilir. Kurgusal olarak alışılagelmişin bir hayli ötesinde denilebilir fakat bana az birazcık Taken filmini anımsatmadı değil.Film yönetmeni Hong-jin Ha'nın ilk filmi bu arada yönetmenin 35 yaşında olup böyle bir film yapması insanı bi hayli etkiliyor.

Film konusuna gelecek olursak eski bir polis dedektifi olan Joang-ho ekonomik durumu yüzünden telekız pazarlaması yapmaktadır.Kızlar zaman içerisinde yavaş yavaş ortadan kaybolmaya başlar ve elindeki tek geçim kaynağı olan bu kızlar kaybolunca Joang-ho duruma müdahale etmek ister.Bir telefon ile yine kız isteyen bir müşteri arar ve numarasını bırakır. Elde kalan tek kızı Mi-Jin'i arayarak müşteriye gitmesini söyler.Fakat bu esnada müşterisi olan Young-min Jee'nin tüm kızları tek tek aldığı ve ona gittikten sonra kızların ortadan kaybolduğunu kavrar. Mi-jin'i arayarak götürdüğü evde fırsat bulup adresi ona söylemesini ister.

Sorun şu ki;Mi-Jin eve girdiğinde duş almak istediğini söyler ve banyoya girdiğinde adresi mesaj atmak istese dahi bir türlü gönderemez çünkü;telefon çekmiyordur.Daha  kötüsü banyonun durumundan ve  küvette gördüğü saç teli ile kanlı  deri parçasından bir katille aynı evde olduğunu anlar. Banyodan sakinleşerek yüzünü ve saçlarını ıslatarak çıkar.Prezervatif almayı unuttuğunu ve arabaya gitmesi gerektiğini söyler lakin kapının kilitli olduğunu fark eder.Katil,Young-min Jee,arkasından yaklaşarak banyoya götürüp soyar ve bacaklarıyla ellerini bağlar.Kafasını çekiçle vurmaya başlar fakat Mi-Jin'in hareket ederek kıvranması yüzünden eline darbe alır ve sinirleri bozulur.

Tam çekiçle kafasına vurup kanatmaya başladığı esnada kapı zili  çalar ve ona ısrarla soru  sorarlar bu duruma daha da sinirlenen katilimiz onları eve çağırıp,gelen kadın ve adamın kafalarını çekiçle kanatarak öldürür.Ve evden çıkar.Araba ile giderken sokak arasında tesadüf bu ya,Joong-ho ile arabaları çarpışır.Fakat katil şikayetçi olmak istemezken Joong-ho üzerindeki kan lekelerini fark edip uzatmaya başlar konuyu o esnada kızları çağıran numarayı arayarak adamın o olduğunu anlar. Ve işte tamda burada takip başlar.

Kurgusu,ve özgün senaryosu ile bir ilk  film olarak gerçekten göz dolduran bir film.Asya sinemasına ilgiyi artırabilecek cinsten. Korean ödüllerinde filmin aldığı ödülleri de düşünürsek bence bi hayli hak etmiş.Ara ara bünyesinde dramı da barındıran film yaklaşık 2.5 saat süreyle gayet akıcı bir şekilde sizi sıkmadan ilerliyor.
Filmi değerlendirecek olursam 8//10. Şimdiden izleyenlere iyi seyirler dilerim :)